Yritys

Autoambulance Group on kotimainen ajoneuvojen hinauksiin ja siirtoihin erikoistunut yritys. Kuulumme osaksi SE Mäkinen Logistics -konsernia. Tältä sivulta löydät tarinamme.

Katsastuksista viranomaisajoneuvojen valmistukseen – pohja laadukkaille hinaus- ja huoltotöille luotiin jo vuosikymmeniä sitten

Mistä tietää, että hädässä tilattavaan hinaus- tai korjauspalveluun voi varmasti luottaa? Alan yrityksiä on markkinoilla lukemattomia ja alaa tuntemattoman voi olla vaikea tunnistaa, mikä niistä on varmasti nopean avun tarpeessa hyvä ja luotettava palveluntarjoaja. Juuri tässä kiteytyy Autoambulancen, alan kokeneiden ammattilaisten perustaman yrityksen, johtoajatus. Yrityksemme luotsaajana toimii Jaakko Lohjansalo, jolla on vuosikymmenten kokemus niin ajoneuvojen parista kuin viranomaisyhteistyöstä.

Vuonna 1989 aloitin Kristiinankaupungissa katsastusmiehenä. Katsastusala oli tuolloin vielä säänneltyä, minkä vuoksi tein paljon yhteistyötä viranomaisten kanssa niin asemalla kuin tien päällä. Sanotaanko, että alusta asti hommat opeteltiin tekemään niin sanotusti korkeimpien laatustandardien mukaan, Jaakko muistelee ja jatkaa,

Välissä tein muutaman vuoden töitä autokoritehtaalla, jossa korjasimme ja rakensimme muun muassa minibusseja ja erikoisajoneuvoja ensihoitajien, palokunnan ja muun virkavallan käyttöön. Sain parhaat opit mitä erikoisempien ajoneuvojen rakentamiseen, huoltoon ja korjaamiseen ennen paluutani katsastusasemalla.

Yritteliäisyys ja taipumus palveluiden kehittämiseen näkyi Jaakossa jo uran alkuvaiheilla. Katsastusalan vapauduttua hän oli mukana innovoimassa asiakkaiden arkea helpottavia uusia konsepteja, joista tunnetuin lienee Autotohtori-kuntotarkastus, joka on vahvasti toiminnassa vielä tänäkin päivänä.

Toimin mukana autokorialaa edustavan yritykseni johdossa yli 20 vuotta ja nautin joka hetkestä. Toki yrittämiseen kuuluivat myös haasteet, mutta pari vuotta suunniteltua pidempään omistajana tuli viihdyttyä, ennen kuin myin vakaasti kasvattamamme toiminnan eteenpäin. Sain suunnitella ja rakentaa paljon muun muassa ensiluokkaisia ambulansseja ja tehdä tiivistä yhteistyötä yhteiskuntamme tärkeimpien viranomaisten kanssa, Jaakko muistelee kiitollisena.

Suunnitelmiin kuului kuitenkin vielä täysin uuteen haasteeseen tarttuminen.

Kertaheitolla autoalan menestyväksi yrittäjäksi

Kuljettaja tervehtii hinausauton kyydistä

Katsastusaseman palveluita kehitettyään Jaakko päätti, että eväitä on tarpeeksi oman yrityksen perustamiseen. Vuonna 1998 hän avasi Tampereelle yrityksen, jossa toimi alkuun kolme henkilöä. Toiminta-alueisiin kuului ajoneuvojen korien varustelu muun muassa erikoisajoneuvoihin, poliisi- ja paloautoihin sekä pikkubusseihin. 2010-luvulle tultaessa yritys työllisti jo 60 työntekijää ja liikevaihto rikkoi 10 miljoonan euron rajapyykin.

Toimin mukana autokorialaa edustavan yritykseni johdossa yli 20 vuotta ja nautin joka hetkestä. Toki yrittämiseen kuuluivat myös haasteet, mutta pari vuotta suunniteltua pidempään omistajana tuli viihdyttyä, ennen kuin myin vakaasti kasvattamamme toiminnan eteenpäin. Sain suunnitella ja rakentaa paljon muun muassa ensiluokkaisia ambulansseja ja tehdä tiivistä yhteistyötä yhteiskuntamme tärkeimpien viranomaisten kanssa, Jaakko muistelee kiitollisena.

Suunnitelmiin kuului kuitenkin vielä täysin uuteen haasteeseen tarttuminen.

Miten hyödyntää kaikki autoalasta karttunut kokemus? Tarjoamalla parasta hinaus- ja korjauspalvelua.

Kartoittaessaan kokemustaan alanvaihtoon Jaakko huomasi, että hänelle oli tarttunut käytännössä lähes kaikki mahdollinen osaaminen ja tietämys autoalasta. Hän tiesi, kuinka erikoisempiakin ajoneuvoja kuntotarkastetaan, huolletaan ja rakennetaan korkeimpien laatuvaatimusten mukaisesti. Kokemusta oli myös ajoneuvojen kuljetus- ja siirtotöistä aina pienimmistä henkilöautoista raskaan sarjan työkoneisiin.

Aloin miettiä, mikä autoalan palvelu voisi tarjota parasta lisäarvoa kaikille suomalaisille tiellä kulkijoille ja ajoneuvojen omistajille. Halusin selkeän kotimaisen palvelun, jossa yhdistyvät ihmisläheinen ote ja ajattomaan arvokkuuteen nojaava vilpitön auttaminen. Tästä syntyi Autoambulance, nimensä mukaisesti eräänlainen autojen ensiapu, jossa yhdistyy myös oma historiani, Jaakko kertoo.

Autoambulancen visuaalinen ilme kuvastaa yrityksen perinteisiä vankkoja arvoja. Väreissä ja logoissa suositaan pelastusajoneuvoistakin tuttuja sävyjä ja kuvia. Asiakkaita palvelevan henkilöstön riveihin on valittu vain alan parhaita ja kokeneimpia asiantuntijoita, jotka tekevät asiakaskohtaamisesta levollisen ja luottamusta herättävän tiukassakin tilanteessa.

Kaikkein tärkeintä tällä alalla on luotettavuus. Jotkin asiakkaamme saattavat tarvita hinauspalvelua vain kerran elämässään ja silloin on tärkeintä, että palveluntarjoajan pätevyyttä ei tarvitse millään tasolla kyseenalaistaa. Sama pätee yritysyhteistyössä.

Olen lähtenyt tälle alalle nimenomaan siksi, että pitkä kokemusteni pelastusajoneuvojen parissa ja viranomaisten apuna, on rakentanut minulle äärimmäisen kovan halun ihmisten nopeaan ja ensiluokkaiseen auttamiseen, silloin kun sille on tarve.

Autoambulance on ihmiseltä ihmiselle palveluita tarjoava yritys, jossa apu on nopeaa ja korkealuokkaista niin akuuteissa tilanteissa, kiireettömissä tehtävissä kuin pitkän linjan yritysyhteistyössä. Kehitämme palveluitamme jatkuvasti asiakaspalautteiden ja toiveiden perusteella, ja tarjoamme myös franchisin-mahdollisuuksia laadukkaille yhteistyökumppaneille ympäri Suomen.

Mikäli haluat kuulla lisää palveluistamme tai yhteistyömahdollisuuksista, jätä meille rohkeasti yhteydenottopyyntö!

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää sinun autokauppojasi parhaiten palvelevasta kokonaisuudesta. Takaamme reilun kokonaishinnan.